De Beste Affiliate Marketing Methodes

De beste affiliate marketing methodes zijn opt-in pagina’s, overlays, call-to-actions, loading page ads, search ads, facebook ads en retargeting. Onze gratis cursus biedt ook het manier om dit te leren.

Opt-in pagina’s

Opt-in pagina’s zijn de beste manier om uw klanten in te schrijven op uw e-maillijst. Wanneer u opt-in pagina’s gebruikt, vraagt u uw bezoekers om hun e-mailadres. Dit is een geweldige manier om relaties op te bouwen met de mensen die uw site bezoeken.

Er zijn twee hoofdtypen opt-in pagina’s: squeeze pages en landing pages. Beide soorten pagina’s kunnen goed converteren, maar ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Een afhaalpagina is uitsluitend ontworpen voor het verzamelen van e-mails, terwijl een landingspagina meerdere toepassingen heeft en zich richt op het omzetten van bezoekers in leads of klanten.

Overlays

Met overlays kunt u uw conversie verhogen door uw bezoekers een popup te tonen die bovenaan de huidige pagina verschijnt. Overlays worden meestal gebruikt om een product of dienst te promoten, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een evenement of zelfs een affiliate product te promoten.

Call-to-actions

  • Link naar uw website
  • Call-to-action buttons zijn een belangrijk onderdeel van elke verkooppagina en moeten strategisch op de pagina worden geplaatst. De meest gebruikelijke plaatsing is bovenaan of onderaan de pagina. U kunt ook een call-to-action knop opnemen in de rechtermarge of linkermarge van het inhoudsgebied, of zelfs aan beide zijden indien nodig.
  • Gebruik beschrijvende tekst voor uw CTA’s, zodat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten als ze erop klikken. Bijvoorbeeld: Koop nu! Schrijf je nu in! Neem een gratis proefperiode! Schrijf je vandaag nog in!

Ladingspagina advertenties

Advertenties op laadpagina’s, ook bekend als pre-rolls, zijn de advertenties die verschijnen wanneer een website wordt geladen. Ze worden getoond terwijl de gebruiker wacht tot de website geladen is. Meestal worden dit soort advertenties getoond onderaan je computerscherm of mobiele apparaat terwijl je wacht tot een video begint te spelen.

Er zijn veel verschillende soorten laadpagina-advertenties en sommige zullen effectiever zijn dan andere, afhankelijk van wat voor soort video-inhoud je op je website hebt.

Advertenties zoeken

Zoekadvertenties zijn een geweldige manier om verkeer naar uw site te krijgen. Ze zijn ook een uitstekende manier om mensen op uw affiliate links te laten klikken.

Zoekadvertenties zijn geweldig voor long tail keywords en kunnen erg duur zijn als je niet weet wat je doet.

Pre-roll advertenties

Pre-roll-advertenties zijn video-advertenties die worden afgespeeld vóór de video-inhoud die je bekijkt. Ze zijn vrij eenvoudig op te zetten, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat ze zowel op audio als op video gebaseerd kunnen zijn, afhankelijk van waar je je advertentie wilt laten verschijnen. Om uw pre-roll-advertentie te maken, kiest u gewoon het type advertentie dat u wilt (video of audio) en uploadt u vervolgens uw creatieve bestand. Je kunt ook kiezen of de gebruiker een aftelklok te zien krijgt voordat hij de gekozen inhoud bekijkt.

Als u deze methode wilt gebruiken als affiliate marketeer, zijn hier enkele tips:

  • Houd in gedachten dat terwijl pre-rolls gemakkelijk zijn op te zetten en hoge conversiepercentages hebben vanwege hun prominente plaatsing binnen YouTube-video’s en andere sites met vergelijkbare formaten, er mogelijk andere opties beschikbaar zijn voor verschillende soorten publiek als deze niet werken voor het jouwe. Hoewel zowel Google Preferred als Universal App Campaigns niet per se coderingskennis vereisen van makers die ze willen (of zelfs van adverteerders die ze willen gebruiken), is er nog steeds geen garantie dat die gebruikers op die links zullen klikken; het hangt allemaal af van hoe overtuigend hun copywriting is!

Facebook advertenties

Facebook-advertenties zijn een geweldige manier om je affiliate links voor mensen te krijgen die al geïnteresseerd zijn in de producten die je promoot. Wanneer u een Facebook-advertentiecampagne uitvoert, kunt u uw advertenties richten op specifieke demografische gegevens en interesses.

U kunt zich ook richten op mensen die uw website hebben bezocht, maar geen aankoop hebben gedaan of zich hebben aangemeld voor uw e-maillijst. Als iemand je website heeft bezocht en later op een advertentie van diezelfde site klikt, dan is dat waarschijnlijk omdat hij of zij toch geïnteresseerd was om daar iets te kopen!

Wanneer mensen op dit soort advertenties klikken, gaan ze direct naar de productpagina waar de affiliate link staat – ze hoeven dus niet zelf te zoeken.

Retargeting advertenties

Retargeting is een techniek om advertenties te tonen aan mensen die uw website hebben bezocht maar geen aankoop hebben gedaan. Het is een goede manier om bezoekers terug te halen die vertrokken zijn zonder een aankoop te doen. Als iemand bijvoorbeeld uw site bezoekt en vervolgens vertrekt zonder iets te kopen. Kunt u advertenties tonen over de producten die de bezoeker net heeft bekeken op andere sites die hij bezoekt. Retargeting werkt door code toe te voegen die de cookies van bezoekers volgt. Wanneer zij van de ene site naar de andere surfen. Vervolgens gebruikt u deze cookies bij het maken van uw advertenties om alleen die bezoekers te targetten die geïnteresseerd waren in wat u te bieden heeft, maar die tijdens hun eerste bezoek niets bij u kochten.

Affiliate marketing methodes:

De beste affiliate marketing methoden zijn:

  • Opt-in pagina’s
  • Overlays
  • Call-to-actions
  • Laadpagina advertenties (zoals lege advertentie slots op een website)
  • Zoekadvertenties (trending producten of zoekopdrachten op Google of Bing)
  • Pre-roll advertenties, zoals die je ziet voor YouTube video’s (ook wel skippable video ads genoemd)

De volgende meest effectieve manier om geld te verdienen met affiliate marketing is via Facebook-reclame. Deze methode kan duur zijn, maar het stelt je in staat om zeer specifieke doelgroepen te targetten. Op basis van hun interesses en demografische gegevens. Met onze gratis cursus kun je zien hoe je ermee geld kunt verdienen.

Conclusie

Daarom moet je bij affiliate marketing vooral niet alleen letten op de grootte van je verkopen, maar op de kwaliteit ervan. Kijk altijd of je met een affiliate marketing-campagne een duurzaam resultaat bereikt dat naast de directe winst ook indirecte gratis advertentiebudgetten oplevert. Door dit soort strategieën te combineren kan jouw bedrijf langer blijven bestaan en wordt het uiteindelijk groter dan alleen maar online verkopen!

bbebars8@gmail.com
bbebars8@gmail.com
Articles: 15

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *