Is Social Media Een Belangrijk Onderdeel Van Affiliate Marketing?

Sociale media is een geweldige manier om uw publiek te bereiken, maar voor veel mensen is het optioneel. Als u al geld verdient met affiliate marketing, zal het toevoegen van sociale media waarschijnlijk niet veel invloed hebben op uw resultaten. Maar als u net bent begonnen of niet de resultaten ziet die u wilt met uw huidige opzet, dan kan sociale media iets zijn dat de moeite waard is om toe te voegen aan uw mix. wil je trouwens ook onze Affiliate Marketing Revolutie bekijken als uw wilt beginnen met affiliate marketing.

Sociale Media kunnen een grote rol spelen bij het aantrekken van nieuwe klanten en het verhogen van de verkoop.

Sociale media is een geweldige manier om uw doelgroep te bereiken. Als u al bekend bent met Facebook, LinkedIn en Twitter dan weet u dat zij miljoenen gebruikers hebben die potentiële klanten kunnen worden. Sociale media kunnen u helpen om relaties op te bouwen met uw publiek. U kunt op deze platforms informatie delen over producten en diensten die voor hen relevant zijn. Dit zal helpen vertrouwen op te bouwen tussen de consument en de ondernemer, wat de kans vergroot dat zij in de toekomst bij u zullen kopen.

Sociale media kunnen helpen bij het genereren van leads voor uw bedrijf; het is gewoon een andere manier om te zeggen “vind potentiële klanten”. Hoe meer mensen zien wat uw bedrijf aanbiedt, hoe groter de kans dat ze interesse hebben om ooit iets van u te kopen!

Sociale media zijn een belangrijk onderdeel geworden van de marketingstrategieën van veel bedrijven, omdat het bedrijven toegang geeft tot honderden of duizenden (soms zelfs miljoenen) potentiële klanten tegelijk!

Zorg ervoor dat je affiliate links goed zijn.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je affiliate links niet gebroken zijn en een goede click-through rate (CTR) hebben. Als iemand op een van je links klikt, moet hij gemakkelijk en snel kunnen vinden wat hij zoekt. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat de URL kort en eenvoudig is en functioneel in alle browsers. Je wilt het ook gemakkelijk maken voor mensen die de link willen delen met anderen via sociale media of door hem rond te mailen – houd ze dus kort!

Maak inhoud die uw publiek zal willen delen.

  • Maak inhoud die je publiek wil delen.
  • Zorg ervoor dat de informatie die je verstrekt interessant, nuttig of grappig is.
  • Zorg ervoor dat het relevant is voor de behoeften van uw publiek.
  • Het moet uniek zijn en niet elders op het internet te vinden zijn (of in ieder geval niet op een makkelijk te vinden manier).
  • Het moet ook gemakkelijk zijn voor mensen om het te delen met hun vrienden en volgers via social media platforms zoals Facebook, Twitter of Pinterest.

Gebruik dezelfde inhoud op meerdere platforms.

Een van de belangrijkste dingen bij het ontwikkelen van uw social media-strategie is ervoor te zorgen dat alles wat u post op alle platforms verschijnt. Hoe consistenter en samenhangender uw inhoud, hoe groter de kans dat mensen u zullen opmerken en volgen.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw sociale media-activiteiten zo consistent mogelijk zijn:

  • Gebruik dezelfde hashtags op alle platforms. Als u op het ene platform een andere hashtag gebruikt dan op het andere, of als één bericht twee verschillende hashtags bevat, kan dat verwarrend zijn voor volgers die zich misschien niet realiseren welke hashtag op hen van toepassing is. Bovendien maakt het het moeilijker voor mensen die op zoek zijn naar informatie over uw producten of diensten om te vinden wat ze zoeken als er meerdere manieren zijn (d.w.z. verschillende hashtags) om te beschrijven wat die producten of diensten kunnen zijn of waarvoor ze eerder zijn gebruikt door andere gebruikers binnen die gemeenschappen – of zelfs of ze überhaupt bestaan!

Vermijd Overdreven Promotie

Wanneer u inhoud maakt voor uw sociale mediakanalen, vermijd dan overmatige promotie. Het doel van sociale media is om interessante informatie te delen met je volgers. Dit omvat foto’s van de producten van je merk en verhalen over wat je de laatste tijd hebt gedaan of gezien. Maar ga er niet te ver mee!

Beperk het aantal keren dat je berichten deelt die betrekking hebben op je eigen producten of bedrijf in het algemeen. Je volgers willen van je horen omdat ze dat leuk vinden, niet omdat ze elke dag verkooppraatjes op hun nieuwsfeeds krijgen.

Post niet te veel over je eigen spullen: een goede vuistregel is dat niet meer dan 10% van je content uit zelfpromotie mag bestaan (dat is als je drie keer per week post). Als je te veel berichten over jezelf of affiliate aanbiedingen hebt, zullen mensen je niet meer volgen of blokkeren en uiteindelijk helemaal niet meer volgen – wat over het algemeen minder engagement betekent!

Wees Consistent

Je moet consistent posten op sociale media. Dit betekent bijvoorbeeld elke maand op dezelfde tijd, dag of week posten. Het is belangrijk dat je consequent bent met hoe vaak je post om je volgers betrokken en geïnteresseerd te houden in wat je te zeggen hebt.

Ook is het belangrijk om niet te veel te posten (te vaak posten kan vervelend zijn) of te weinig (als een publiek je helemaal vergeet). Het doel is om vaak genoeg te posten dat mensen het opmerken, maar niet zo vaak dat ze er geïrriteerd door raken.

Presterende post

In de gaten houden hoe goed uw berichten presteren is belangrijk, zodat u kunt blijven doen wat werkt en kunt bezuinigen op wat minder goed werkt. Analytics helpen u inzicht te krijgen in het publiek van uw social media-berichten en hoe ze reageren op de inhoud die ze zien. U kunt deze informatie gebruiken om uw strategie te verbeteren en betere inhoud te maken.

Een goed voorbeeld van het gebruik van analytics om een strategie te verbeteren is door te kijken naar doorklikconversies (CTC’s) voor elk posttype (Facebook, Instagram, Twitter). CTC’s worden als volgt gedefinieerd:

CTC = Som van alle kliks over een bepaalde periode (bijv. 30 dagen) / Totaal aantal vertoningen over alle platforms.

Bouw je publiek op

Het opbouwen van een publiek is een goede manier om een gemeenschap rond uw merk op te bouwen. Dit kun je doen door met anderen in gesprek te gaan, inhoud te delen die zij leuk vinden en door zelf inhoud van hoge kwaliteit te creëren.

Het is belangrijk op te merken dat dit allemaal tactieken zijn om een publiek op te bouwen dat geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt (niet per se geïnteresseerd in een aankoop bij jou). Echter, als er mensen zijn die het leuk vinden waarover je schrijft, dan wordt het gemakkelijker voor hen om de waarde in te zien van een aankoop bij jou of voor hun vrienden/familieleden die misschien nog niet op de hoogte zijn van affiliate marketing, maar er wel meer over willen leren.

Sociale Media

Sociale media is een van de grote moderne hulpmiddelen voor het bedrijfsleven. Het kan u helpen nieuwe klanten te bereiken en meer omzet te maken, of u nu een affiliate bent of niet.

Het goede nieuws is dat sociale media ook een geweldige manier is om een publiek op te bouwen. U kunt het gebruiken om links naar uw site te krijgen, vertrouwen op te bouwen bij prospects en de betrokkenheid bij bestaande klanten te vergroten. Kortom: sociale media werken goed als onderdeel van een algemene marketingstrategie – maar dat betekent niet dat het al uw tijd en middelen moet domineren!

Conclusie

Sociale media is een optioneel maar potentieel effectief onderdeel van uw marketingmix. En daardoor heel handig om te gebruiken waardoor je zo meer geld kunt maken. Onze cursus laat ook zien hoe je precies met social media goed kunt verdienen via affiliate marketing.

bbebars8@gmail.com
bbebars8@gmail.com
Articles: 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *